Segway Ninebot ES2 anmeldelse

Vi fraråder som altid at anvende elløbehjul i trafikken, som ikke overholder dansk lovgivning. Hvis du køber et elløbehjul, der kan køre mere end 20 km/t, anbefaler vi ikke, at du kører ude i trafikken.
Tidligere
Næste

Specifikationer:

Overordnet kørekomfort og oplevelse

Det første der umiddelbart springer i øjnene ved Segway Ninebot ES2 er det lækre design. Designet er meget minimalistisk og stilfuldt. Der er samtidig nogle ret seje features, som f.eks. led lyd under og et lækkert display.

Segway Ninebot ES1 display

Stellet virker stabilt og lavet af materialer af høj kvalitet. Det giver et overordnet godt indtryk af Segway Ninebot ES2. Stabiliteten kommer til gode under køreturen, hvor kørekomforten er blandt den bedste på markedet. Accelerationen er fin, men lidt sløv i forhold til at det er en 300W motor, der er på modellen. Bremserne er umiddelbart det eneste negative, hvor man ved den elektroniske bremse oplever lang bremselængde og ustabile brems. Dog reddes Segway på målstregen ved også at have en fodbremse, som på et almindeligt løbehjul. Bruger du begge bremserne på samme tid, vil du få en fin bremselængde og vil derfor ikke gå på kompromis med sikkerheden.

Overordnet set et rigtig godt førstegangsindtryk.

Fart og acceleration

Segway Ninebot ES2’s topfart på 25 km/t er meget lig med de andre el-løbehjul i samme “klasse”. Topfarten gør at den sagtens kan bruges til at pendle (Bemærk at farten gør at modellen ikke er godkendt til offentlig vej. Læs alle regler her).

Der er 3 forskellige speed-modes eller gear på ES2’eren.

Sport-gear: Topfart på 25 km/t og med en kraftigere acceleration og power.

Standard-gear: Topfart på 25 km/t

Eco-gear: Med en fabriksindstillet topfart på ca. 15 km/t.

En fed feature er at du selv kan indstille topfarten i eco-gearet i den smarte app.

Acceleration er ganske fornuftig og især sportsgearet byder på en god acceleration. Det er virkelig noget der øger kørekomforten. 

 

Segway ES2 batteri og rækkevidde

Batteriet er et 5,2 ah lithium-ion batteri produceret af Samsung. Det er et ganske godt batteri, som efter Segways egen vurdering har en rækkevidde på 25 km.

Det er muligt at tilkøbe et ekstra batteri som kan sættes på ES2’eren om som skulle øge rækkevidden med ca. 40%, så du rammer op til 45km i rækkevidde.

Segway ES2 batteri

Rækkevidden

Rækkevidden er fra producentens side oplyst til 25 km på én opladning (45 km med det ekstra batteri).

En ting er hvad producenten oplyser og en anden ting er hvad rækkevidden er i den virkelige verden.

De rækkevidder som producenterne opgiver er oftest under noget nært perfekte forhold med en fører der ikke vejer så meget, på flad og jævn underlag, uden stigninger og uden vind.

Der er rigtig mange ting der påvirker rækkevidden negativt når du begiver dig ud på din “rejse”.

Ting der påvirker rækkevidden

Når du shopper el-løbehjul skal du være opmærksom på at den oplyste rækkevidde ikke altid er helt akkurat.

Der er nemlig nogle ting der påvirker rækkevidden, som ikke bliver taget højde for i producenternes tests. Dette gælder ikke kune for Segway Ninebot ES2, men er meget genrelt for branchen.

Følgende ting kan påvirke den distance du kan køre på én opladning:

  • Modvind
  • Stigninger
  • Førerens vægt
  • Antal opbremsninger
  • Gennemsnitlig hastighed
  • Hvor mange gange du starter fra 0 km/t
  • Temperatur (Du kender det sikkert fra din smartphone)

Derfor skal du generelt tage den oplyste rækkevidde med et gran salt.

Hvor lang tid tager det at oplade en Segway Ninebot ES2?

Et andet vigtigt parameter når vi snakker el-løbehjul, er opladningstiden. Der er nemlig ekstrem stor forskel på hvor langt tid det tager at lade batteriet op på de forskellige modeller.

Med ES2’eren får du en konkurrencedygtig opladningstid på 3,5 time fra 0% til 100%. Opladningstiden er 7 timer såfremt du har tilkøbt ekstrabatteriet.

Hvad er levetiden for batteriet?

Det er altid svært at sige helt præcist hvad levetiden for et lithium-batteri er.

Du kender det måske selv fra f.eks. Iphone, hvor batterierne ofte bliver meget sløve over tid.

Det er selvfølgelig ikke anderledes med et batteri på et el-løbehjul, men det burde dog holde lidt længere.

Man omregner som regel levetiden for et batteri i “cyklusser”, altså hvor mange gange du kan oplade batteriet fra 0-100%.

Idet Segway har brugt et kvalitetsbatteri i deres ES2, vil levetiden være omkring 500-100 cyklusser, svarende til 2-3 år ved almindelig brug.

Der er en række ting du selv kan gøre for at få batteriet til at leve længere. Det kan du læse meget mere om lige her.

Segway ES2 batteri

Funktioner værd at fremhæve

Der er en del funktioner på Segway Ninebot ES2 der er værd at fremhæve.

Kraftigt forlys

Denne model er udstyret med et rigtig kraftigt forlys, som oplyser vejen godt når man kører i mørke.

Det er en meget undervurderet feature på mange el-løbehjul, men her rammer Segway altså rigtigt.

Udover det kraftige forlys er der også baglys og 16 LED pærer under, som oplyser el-løbehjul godt. Du kan selv vælge hvilke farver du ønsker LED-pærerne skal lyse og der er forskellige modes, hvor de kan skifte farver osv.

 

To forskellige bremser 

Es2’eren er udstyret med to forskellige bremser.

Den har både en elektronisk bremse og en fodbremse, som man kender fra et almindeligt løbehjul.  Segway ES2 bremse

Segway er fra flere fronter blevet kritiseret for især den elektroniske bremse. Du vil nemlig opleve en meget lang bremselængde hvis du bruger den elektroniske bremse alene. Dog kan det sagtens gå så længe du bruger fodbremsen samtidig.

Derudover skal man vænne sig til at bruge den elektroniske bremse, idet at man godt kan opleve lidt forsinkelse på opbremsningen og at det er svært at styre hvor meget den bremser.

One-push foldesystem – Foldbart el-løbehul

Med det smarte one-push foldesystem kan du folde Segway Ninebot ES2 sammen på 2-3 sekunder. Denne model er en af de el-løbehjul der fylder mest i sammenfoldet form. Du kan defor nemt havde det med i bussen, toget og bagagerummet. 

Denne foldbare funktion er med til at gøre dette el-løbehjul virkelig fleksibelt og effektivt. Selve foldesystemet sidder længere nede på styret end de fleste andre modeller, hvilket både giver mindre sandsynlighed for at styret på sigt kommer til at føles løst. 

 

APP’en med de mange funktioner

I den smart Segway APP kan du nyde godt af et væld af nyttige funktioner. Du kan f.eks. se din kørehistorik, batteritilstand, sætte “cruise control” til og meget andet.

Det er også i appen du kan tilpasse topfarten på det første gear og farven på LED-lysene nedenunder.

Appen giver dig overblik over alle relevante funktioner du kan bruge til at optimere din kørsel og derved få meget mere ud af dit el-løbehjul.

Støddæmpere både for og bag

Segway Ninebot ES2 er udstyret med hele to støddæmpere.

Denne model er en af de eneste modeller på markedet der er udstyret med støddæmpere, hvilket giver en fantastisk kørekomfort.
Idet at hjulene er punktérfri og lavet i massiv gummi, giver det rigtig god mening at have disse støddæmpere til at absorbere de stød der unægteligt kommer når du kører.

Du kan derfor forvente en fantastisk kørekomfort hvad angår stødabsorbering såfremt dit valg falder på denne model.Segway ES2 støddæmper

 

Konklusion

Overordnet set er Segway Ninebot ES2 et rigtigt lækkert el-løbehjul, der får vores klareste anbefaling. Løbehjulet byder på en masse gode funktioner og en helt eminent kørekomfort, hvilket primært skyldes støddæmperne.

Designet er ikke til at sætte en finger på, da det er meget minimalistisk og stilrent. LED-lyset under løbehjulet giver det en kant uden at blive for “Brian”. Så designmæssigt er dette el-løbehjul blandt de absolut bedste på markedet.

Intet er perfekt og hvis der skal nævnes én negativ ting, er det klart den elektroniske bremse. Bremselængden er meget lang hvis du bruger denne bremse alene og generelt meget ujævn. Man skal derfor lige lære bremsen at kende ordentligt før du bliver gode venner med den.

Prisen på denne model er meget konkurrencedygtig og har i de senere måneder oplevet et stort fald, hvilket kommer dig som forbruger til gode.

Segway Ninebot ES2 får 4,5/5 stjerner hvor positive ting er design, kørekomfort, features, batteri og prisen. Det eneste der gør at den ikke score toppoint i vores test er den elektroniske bremse, som i vores optik ikke fungere ligeså godt som en skivebremse.

 

Køb Segway Ninebot ES2 i dag!

Vi har samlet de bedste priser på Segways ES2, så du er sikker på ikke at betale for meget for dette fantastisk el-løbehjul.