Segway Ninebot ES1 anmeldelse

Vores bedømmelse:

4.5/5
Vi fraråder som altid at anvende elløbehjul i trafikken, som ikke overholder dansk lovgivning. Hvis du køber et elløbehjul, der kan køre mere end 20 km/t, anbefaler vi ikke, at du kører ude i trafikken.
Tidligere
Næste

Specifikationer:

Jimmi Nielsen
Fra Coolshop.dk
Læs mere
Super sjovt og smart løbehjul, den har flere modes, så man kan køre forskelligt, sport mode så den kan køre lidt hurtigere. Vi har købt 2, en til hver og vi har mega meget sjov med dem, farten på normal er ca 15ish og på sport mode faktisk 21 km/t er ret overrasket, ned af bakke kommer den dog op på hele 27 km/t . Vi elsker vores løbehjul!
Aaron G.fra Segway.com
Læs mere
I Love my ES1.....But wish a helmet came with it and an extended battery option would have been nice, but all in all its quiet comfortable and just plain enjoyable!!!!!
Garry
Fra segway.com
Læs mere
I got this one from Costco with extra battery for$575. It is very torqy and can reach speed of up to 17mph. I use this as my daily commute to work which is about 5 miles.
Tidligere
Næste

Overordnet kørekomfort og oplevelse

Ligesom sin “storebror” ES2’eren leverer Segway Ninebot Es1 en rigtig god førstegangsoplevelse. Designet er så skarpt at man næsten ikke kan lade være med at kigge på den (overdrivelse fremmer forståelsen). Men ved første øjekast er det designet der er den altoverskyggende faktor.

Rent funktionelt fungerer det også rigtig godt. Det kan dog ikke helt følge med storebror i acceleration og topfart. Men Segway er generelt virkelig skarpe til at lave el-løbehjul, så ES1’eren er også et rigtig godt køb. Kørekomforten er super god og accelerationen kan opfylde langt de flestes behov. Men har man først prøvet ES2’eren kan det virke som en lidt tam fornøjelse.

Batteri og rækkevidde

Batteriet er et super lækkert 5,2Ah lithiumbatteri produceret af Samsung. Det er faktisk det samme batteri som sidder på Segways øvrige modeller. Dog kan du grundet den meget lave egenvægt på 11,3 kg presse lidt mere rækkevidde ind i denne model. Rækkevidden er oplyst til 25 km på én opladning. Dog afhænger den reelle rækkevidde af en række faktorer.

Rækkevidden afhænger blandt andet af:

  • Førerens vægt
  • Antal stigninger
  • Antal gange du start fra 0 km/t
  • Vind og vejr

 

Du kan derfor ikke helt regne med den oplyste rækkevidde, da den oftest er testet under forhold der ikke helt afspejler de forhold man kører under normalt. Dog vil rækkevidden ikke være betragtelig anderledes end den oplyste, men kan varierer fra tur til tur. 

Når du har opbrugt batteriet kan du oplade det fuldt op fra 0-100% på blot 3,5 time. Du er derfor aldrig langt fra en fuld opladning. Som en ekstra feature har Segway implementeret “energi regeneration” hvor batteriet bruger energien fra opbremsninger til at lagre energi. Så du reelt set oplader batteriet en lille smule hver kan du bremser. Hvor meget effekt det reelt set, er svært at sige med sikkerhed, men det er en meget smart lille feature. Denne feature skal aktiveres i den smarte app.

Forøg rækkevidden med 40% – Køb et ekstra batteri

Segway tilbyder som nogle af de eneste på markedet at man kan tilkøbe et ekstra batteri til at sætte på, så man har to batterier. Dette forøger rækkevidden med op til 40%, svarende til vanvittige 45km på én opladning. Den rækkevidde er der ikke andre på markedet der kan matche. Du kan få et rigtigt godt el-løbehjul til prisen ved at købe Segway Ninebot ES1 og et ekstra batteri.

Segway Ninebot ES1 ekstra batteri

Fart og acceleration

Segway ES1 har en topfart på 20 km/t. Det betyder altså at den overholder lovgivningen på det punkt. Samtidig betyder det også at det går liiidt langsommere end hos mange andre af de konkurrende modeller. Dette både på hastigheden og accelerationen. På trods af at det er et meget let el-løbehjul, kan man godt mærke forskel på den 250W motor der sidder på denne model og 300W motoren der sidder på ES2’eren. 

Accelerationen er ikke på nogen måde dårlig, men den kan ihvertfald ikke følge med storebror på det punkt. Kørekomforten er som altid når Segway har været inde over noget, helt vildt god. 

Funktioner der er værd at fremhæve

Der er mange ting der er værd at fremhævep å dette fremragende el-løbehjul, men her kommer nogle få udvalgte.

Cruise control

Der er indbygget cruise control på Segway Ninebot ES1. Med cruise control-funktionen kan el-løbehjul selv holde den ønskede hastighed så det ikke bliver øm i tommelfingeren af at holde gas-håndtaget nede.

Cruise control kan både aktiveres ved at holde den samme hastighed i 4-5 sekunder. Der vil herefter lyde et kort “bib” og hastigheden vil holdes automatisk.

Derudover kan du også slå funktionen til i den smarte app.

Segway Ninebot App

I App’en kan du desuden finde alt omkring din kørehistorik og tilgå andre relevante informationer.

Støddæmper

Som en lille lækker detalje har ES1’eren en støddæmper foran. Modsat ES2’eren som har støddæmpere både foran og bagpå.

Støddæmperen kompenserer for de lidt hårde punkterfri dæk der sidder på denne model, så køreturen alligevel bliver til en leg. Dette helt uden risiko for at punktere, selv hvis du kører over en skarp genstand. 

Kraftigt forlys

ES1’eren er udstyret med et kraftigt forlys der gør at du nemt kan blive set i trafikken, selv når der er mørkt. Derudover er forlyset så kraftigt at det oplyser vejen rigtig godt, så du også kan se noget når du kører i mørke.

Bemærk at der ikke er baglygte på denne model og at der derfor skal eftermonteres en baglygte for at modellen opfylder danske lovkrav for kørsel på el-løbehjul på offentlig vej (Læs alt om reglerne her).

Konklusion 

Den overordnede konklusion er klar! 

Segway Ninebot ES1 er et rigtig godt el-løbehjul. Modellen indeholder nogle fede features og køreegenskaber, samtidig er kørekomforten helt i top. 

Segway før med deres første generation af el-løbehjul en rigtig flot karakter på 4,5/5 stjerner. Den sidste halve stjerne mister de på baggrund af sammenligningen med ES2’eren. Sammenligner man de to el-løbehjul mangler ES1’eren både baglygte, støddæmper bagi og en lidt kraftigere motor.

Sammenligning eller ej, vil du uden tvivl blive rigtig glad for dette el-løbehjul hvis du vælger at købe det.

 

Køb Segway Ninebot ES1 allerede i dag!

Nedenfor kan du se de bedste forhandlere hvor du kan købe dette el-løbehjul. Vi har samlet de bedste priser og gjort det nemt for dig at sammenligne.